Web lists-archives.com

Ubuntu and AverMedia DVD EZMaker USB Gold




Hi everyone,

I'm trying to make an "AverMedia DVD EZMaker USB Gold" work with Ubuntu (tried in a computer with 9.04 and other two with 9.10) with a Sony EVI D70P Camera. I installed the linux drivers from AverMedia and when I connect the device the system shows the following message when i run dmesg:

[69302.964025] usb 2-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 6
[69303.637332] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[69303.860132] C038 registered V4L2 device video0[video]
[69303.860160] C038 registered V4L2 device vbi0[vbi]
[69303.860440] C038 registered ALSA sound card 2

Problem is that when I connect the camera it doesn' work, tried with cheese, gstreamer-properties, camorama and always get the same error:

libv4l2: error getting pixformat: Invalid argument

I tried connecting the camera with s-video and composite video with the same result. Funny thing is that I get the same error without connecting the camera so I guess it's just a problem with the AverMedia device. Works well on Windows.

I've been reading a lot on this but still have no clues. Has anyone got this type of device working under linux? should I use some other driver?

I would really appreciate any help.

Cheers,

--
Jorge Cabrera
Ándago Ingeniería - www.andago.com

Teléfono: +34 916 011 373
Móvil: +34 637 741 034
e-mail: jorge.cabrera@xxxxxxxxxx

C/Alcalde Ángel Arroyo n.º10 1.ªPl. (28904) Getafe, Madrid

--
video4linux-list mailing list
Unsubscribe mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list