Web lists-archives.com

LifeView LR307Q Mini PCI





Hi, I recently got a mini PCI LifeView LR307Q Hybrid TV Tuner.  
I want to use it to tune analog tv (digital would be a plus but it is not really important to me). The card works perfectly (Analog and digital) on the same machine with Windows. Card subsystem is identified as 4e42:4307, which I didn't find in the list of supported cards by v4l. However, tHis forum (http://lists.zerezo.com/video4linux/msg15910.html) reports the card to be working (except for radio) with card=60 and audio_clock_override=0x00187de7 parameters to the module.
However, I am unable to make sound  work . 

I am in Spain, which means norm = PAL-BG I think. I am using Ubuntu 9.04 (kernel 2.6.18-11)

The steps I follow are

1) Remove the modules loaded by default with wrong parameters: rmmod saa7143-alsa;rmmod saa7134
2) sudo modprobe saa7134 card=X (I've tried several values of X)
3) Run scantv -c /dev/video0  -C /dev/vbi0  (norm = 5 , region=5)
4) open alsamixer in the SAAXXXX device and set the volume to 100% for every control
5) Run
sox -c 2 -t ossdsp /dev/dsp1 -t ossdsp /dev/dsp& ; mencoder -tv norm=PAL-BG:driver=v4l2:device=/dev/video0:forceaudio:forcechan=1:adevice=/dev/dsp:fps=25:chanlist=europe-west:audiorate=32000:width=320:height=240 -vf lavcdeint -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vbitrate=225 -oac lavc -lavcopts abitrate=32  -o out.avi tv://23


The results I obtain are as follows

When using any of the values 2,3,39,54,74, 84,82,94 for the card number when loading the module,  scantv does not detect any channel

When using any of the values 55,60,81,109 for the card: scantv finds channels and I get an image (perfect image with 109, there are some glitches with other values) but only very short pulses of distorted sound. I have also tried using the parameter audio_clock_override=0x00187de7 when loading the module with the different card values, but the result is the same.

I have also tried using the tuner= parameter when loading the module but this seems to be ignored, since the dmesg always seems to be loading tuner=54

    tuner' 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
    tda829x 0-004b: setting tuner address to 61
    tda829x 0-004b: type set to tda8290+75a


Sorry for the long mail but I wanted to provide as much info as possible. I have now spent many nights trying to make this work and I am in the point in which I don't know what else to do. I would really appreciate to have some hint on what I am doing wrong,

Thanks in advance,

Gabriel

BTW: this is the dmesg and lspci output
#sudo lspci -v
00:0e.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
        Subsystem: Device 4e42:4307
        Flags: bus master, medium devsel, latency 84, IRQ 10
        Memory at efffe000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
        Capabilities: [40] Power Management version 2
        Kernel modules: saa7134


#sudo modprobe saa7134 card=109

#dmesg
[ 1821.423064] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[ 1821.423235] saa7133[0]: found at 0000:00:0e.0, rev: 209, irq: 10, latency: 84, mmio: 0xefffe000
[ 1821.423269] saa7133[0]: subsystem: 4e42:4307, board: Philips Tiger - S Reference design [card=109,insmod option]
[ 1821.423452] saa7133[0]: board init: gpio is 200000
[ 1821.572569] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 42 4e 07 43 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
[ 1821.572636] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.572698] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 02 01 01 03 08 ff 00 9d ff ff ff ff
[ 1821.572759] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.572821] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 22 15 50 ff ff ff ff ff ff
[ 1821.572883] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.572945] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573007] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573070] saa7133[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573132] saa7133[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573194] saa7133[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573256] saa7133[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573318] saa7133[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573381] saa7133[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573443] saa7133[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.573505] saa7133[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1821.657407] tuner' 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[ 1821.740582] tda829x 0-004b: setting tuner address to 61
[ 1821.804588] tda829x 0-004b: type set to tda8290+75a
[ 1825.693389] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[ 1825.693525] saa7133[0]: registered device vbi0
[ 1825.693659] saa7133[0]: registered device radio0
[ 1825.867650] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[ 1825.883426] dvb_init() allocating 1 frontend
[ 1825.884457] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xefffe000 irq 10 registered as card -2
[ 1825.945980] DVB: registering new adapter (saa7133[0])
[ 1825.946008] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
[ 1826.168955] tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
[ 1828.165008] tda1004x: found firmware revision 29 -- ok


 
_________________________________________________________________

--
video4linux-list mailing list
Unsubscribe mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list