Web lists-archives.com

Leadtek WinFast tv2100 - saa7134 sound problem




Hi Everybody!
I have a Leadtek WinFast tv2100 tuner, this uses the saa7134 module. Firstly i tried to use the generic settings. With these setting i have no television source, just a "generic" source, with black screen. Then i tried to search with Google, but unfortunately i can't found the correct settings. With ic2_scanning=1 i got the GENERIC/UNKNOWN type. With the card=56 tuner=64 settings i got good quality picture, but no sound. But if i change the input source to composite, or s-video, i got the sound, if i change back to television input source, the sound is muted. If i unload the saa5134 module, i got the sound.

lspci -v:
05:04.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)
       Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6f30
       Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 20
       Memory at fb000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
       Capabilities: [40] Power Management version 1
       Kernel driver in use: saa7134
       Kernel modules: saa7134

dmesg | grep saa:

[   15.926277] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[ 15.926333] saa7134 0000:05:04.0: PCI INT A -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 20 [ 15.926339] saa7130[0]: found at 0000:05:04.0, rev: 1, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xfb000000 [ 15.926345] saa7130[0]: subsystem: 107d:6f30, board: Avermedia AVerTV 307 [card=56,insmod option]
[   15.926389] saa7130[0]: board init: gpio is 62000
[ 15.926459] input: saa7134 IR (Avermedia AVerTV 30 as /devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:05:04.0/input/input6 [ 16.160030] saa7130[0]: i2c eeprom 00: 7d 10 30 6f 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92 [ 16.160049] saa7130[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 82 0e ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160066] saa7130[0]: i2c eeprom 20: 01 40 02 03 03 ff 01 03 08 ff 00 73 ff ff ff ff [ 16.160083] saa7130[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160100] saa7130[0]: i2c eeprom 40: 50 88 00 c2 00 00 00 02 ff 04 ff ff ff ff ff ff [ 16.160117] saa7130[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160133] saa7130[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160151] saa7130[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160168] saa7130[0]: i2c eeprom 80: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160187] saa7130[0]: i2c eeprom 90: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160197] saa7130[0]: i2c eeprom a0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160207] saa7130[0]: i2c eeprom b0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160217] saa7130[0]: i2c eeprom c0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160228] saa7130[0]: i2c eeprom d0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160238] saa7130[0]: i2c eeprom e0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff [ 16.160248] saa7130[0]: i2c eeprom f0: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[   16.181289] tuner' 0-0061: chip found @ 0xc2 (saa7130[0])
[   16.370118] saa7130[0]: registered device video1 [v4l2]
[   16.370164] saa7130[0]: registered device vbi0


Anybody can help to me?
p.s.: sorry for my poor english

--
video4linux-list mailing list
Unsubscribe mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list