Web lists-archives.com

Re: [Spca50x-devs] Device with ID 0ac8:0302 does not work




Sergey E. Gulyaevsky wrote:
> Serge A. Suchkov wrote:
>
>   
>>> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
>>> [gspca_set_isoc_ep:881] ISO EndPoint found 0x81 AlternateSet 7
>>> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
>>> [gspca_set_isoc_ep:886] Set interface err -32
>>> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
>>> [spca5xx_open:1923]  DEALLOC error on init_Isoc
>>>     
>>>       
>> In additional. Could you send full dmesg log with Sensor detection output, such as:
>>
>> /home/ss/Work/WebCam/Experimental/mgspcav1-01.00.12/gspca_core.c: USB SPCA5XX camera found.(ZC3XX)
>> /home/ss/Work/WebCam/Experimental/mgspcav1-01.00.12/gspca_core.c: [gspca_probe:3639] Camera type JPEG
>> /home/ss/Work/WebCam/Experimental/mgspcav1-01.00.12/Vimicro/zc3xx.h: [zc3xx_config:516] Sensor ID:22
>> /home/ss/Work/WebCam/Experimental/mgspcav1-01.00.12/Vimicro/zc3xx.h: [zc3xx_config:523] Find Sensor Tas5130 (VF0250)
>> /home/ss/Work/WebCam/Experimental/mgspcav1-01.00.12/gspca_core.c: [spca5xx_getcapability:832] maxw 640 maxh 480 minw 176 minh 144
>>
>>   
>>     
> Unable to reproduce previous output. Don't know why.
>
> I got two variants of output:
>
> 1. Cam doesn't work if I connect it through dlink dub-h4 hub (usb 2.0 
> hub). Even if nothing else is connected to this hub.
> Though this connection works with WinXP.
>
> dmesg
>
> usb 2-1.4: new full speed USB device using ehci_hcd and address 6
> usb 2-1.4: configuration #1 chosen from 1 choice
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: USB SPCA5XX 
> camera found.(ZC3XX)
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_probe:3983] Camera type JPEG
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/Vimicro/zc3xx.h: 
> [zc3xx_config:515] Sensor ID:8
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/Vimicro/zc3xx.h: 
> [zc3xx_config:525] Find Sensor UNKNOW_0 force Tas5130
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_getcapability:1189] maxw 640 maxh 480 minw 176 minh 144
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:881] ISO EndPoint found 0x81 AlternateSet 7
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:886] Set interface err -32
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_open:1923]  DEALLOC error on init_Isoc
>
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:881] ISO EndPoint found 0x81 AlternateSet 7
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:886] Set interface err -32
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_open:1923]  DEALLOC error on init_Isoc
>
> 2. Camera works fine if it is connected directly to motherboard usb port.
>
> dmesg
> usb 1-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
> usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: USB SPCA5XX 
> camera found.(ZC3XX)
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_probe:3983] Camera type JPEG
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/Vimicro/zc3xx.h: 
> [zc3xx_config:515] Sensor ID:8
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/Vimicro/zc3xx.h: 
> [zcxx_probeSensor:233] sensor answervga  0x7631
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/Vimicro/zc3xx.h: 
> [zc3xx_config:550] Find Sensor OV7630C
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_getcapability:1189] maxw 640 maxh 480 minw 176 minh 144
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [spca5xx_set_light_freq:1858] Sensor currently not support light 
> frequency banding filters.
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:881] ISO EndPoint found 0x81 AlternateSet 7
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: init isoc: 
> usb_submit_urb(0) ret -28
> /var/tmp/bach-build/BUILD/gspcav1-20070110/gspca_core.c: 
> [gspca_set_isoc_ep:881] ISO EndPoint found 0x81 AlternateSet 6
> ohci_hcd 0000:00:0b.0: leak ed f74060c0 (#81) state 2
>   
It seem the problem is found.
ehci_hcd is usb 2.0 device driver and dsb-c320 is usb 1.1 device.

modprobe -r ehci_hcd  
solves the problem.

Related discussion is here 
http://www.mail-archive.com/linux-usb-users@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/msg16742.html

Sergey Gulyaevsky
serggg@xxxxxxxxxx

-------------------------------------------------------------------------
Take Surveys. Earn Cash. Influence the Future of IT
Join SourceForge.net's Techsay panel and you'll get the chance to share your
opinions on IT & business topics through brief surveys - and earn cash
http://www.techsay.com/default.php?page=join.php&p=sourceforge&CID=DEVDEV
_______________________________________________
Spca50x-devs mailing list
Spca50x-devs@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/spca50x-devs