Web lists-archives.com

Re: [Samba] SAmba 4.9 and Win XP Clients




Thanks. Will check.

I should have added that everything was working fine on the old winNT style samba domain setup.  Its something related to the new samba AD setup



On February 17, 2019 8:17:03 AM EST, Rowland Penny via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
>On Sun, 17 Feb 2019 07:51:24 -0500
>Marco Shmerykowsky via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
>
>> In the process of upgrading my whole samba setup.
>> 
>> I've setup a server as an active directory controller, I
>> created a stand alone member server, I've gotten win10
>> to join the domain and drive mapping via group policies
>> seems to work with win 10 clients.
>> 
>> I still have a few winXP clients that have usefullness.
>> 
>> They seem to connect to the domain ok, but they can't
>> see any of the machines on the network and I can't
>> even manually map a share manually on the XP client
>> using the full UNC path.
>> 
>> Am I missing something in the smb.conf file 
>
>No idea, you haven't posted your smb.conf ;-)
>
>> or the XP registry settings to make it work?
>
>This is probably where the problem lies, but this is just a guess. Your
>XP machines are probably expecting/sending NTLMv1 and your AD domain
>has this turned off, see here for how to make XP use NTLMv2:
>
>https://support.symantec.com/en_US/article.HOWTO54187.html
>
>Rowland
>
>
>
>-- 
>To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
>instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba