Web lists-archives.com

Re: [Samba] Losing connection to a DC




On Thu, 14 Feb 2019 09:15:54 +0100
LOKO MESO Michel via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:

> Hi,
> 
> I am running samba/winbind 4.2.14 on Debian 8 which is joined to an 
> Active Directory and would like to know if you have any idea with my 
> issue. In my case, ntlm authentification is enabled in squid (proxy).
> 
> Here is the problem that I am facing :
> 
> "wbinfo -t" takes sometimes more than 30 secondes to display the
> result. For some reason, the server loses it's connection to the
> domain controller.
> 
> I found the following line in /var/log/samba/log.wb-MY contains :
> 
> [2019/02/13 15:02:19.850547,  0] 
> ../source3/winbindd/winbindd_cm.c:918(cm_prepare_connection)
>    cm_prepare_connection: mutex grab failed for my.domain
> [2019/02/13 15:03:09.928405,  0] 
> ../source3/lib/util_tdb.c:493(tdb_chainlock_with_timeout_internal)
>    tdb_chainlock_with_timeout_internal: alarm (40) timed out for key 
> my.domain in tdb /var/run/samba/mutex.tdb
> [2019/02/13 15:03:09.928477,  0] 
> ../source3/winbindd/winbindd_cm.c:918(cm_prepare_connection)
>    cm_prepare_connection: mutex grab failed for my.domain
> 
> What happens when /var/run/samba/mutex.tdb is locked with a timeout ? 
> Does this mean that users authentication stops working and that the 
> winbind is unable to comunicate with the DC ?
> 
> Thanks,
> 
> Michel

Please post your smb.conf

Rowland

-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba