Web lists-archives.com

Re: [Samba] winbind service panics "randomly"




Hey Roland,
Since my last e-mail, I went to sleep and left the thing running. It's a
production server (from "9 to 5") and for the last hours it has been
working flawlessly. I'm beginning to think it's not really "random". Not
really sure it's a bug; it seems to happen when I check it with wbinfo (the
log I sent was a good example). But not always. Weird.

1) Anyway, packages. This is basically what's on the wiki:
acl attr autoconf bind9utils bison build-essential debhelper dnsutils
docbook-xml docbook-xsl flex gdb libjansson-dev krb5-user  libacl1-dev
libaio-dev libarchive-dev libattr1-dev libblkid-dev libbsd-dev libcap-dev
libcups2-dev libgnutls28-dev libgpgme-dev libjson-perl  libldap2-dev
libncurses5-dev libpam0g-dev libparse-yapp-perl  libpopt-dev
libreadline-dev nettle-dev perl perl-modules.5-24 pkg-config
python-all-dev python-crypto python-dbg python-dev python-dnspython
python3-dnspython python-gpg python3-gpg python-markdown python3-markdown
python3-dev xsltproc zlib1g-dev liblmdb-dev lmdb-utils libsystemd-dev

2) config line (common to the FS and DC's except for the -j option):
./configure -j8 -v --with-systemd

This is a +/- standard debian installation, still (and this is probably
useless info):
lxde/lightdm instead of gnome; avahi, nfs, wicd disabled; network managers
disabled; installed isc-dhcp-server, bind9, ntp, ethtool, iftop, iperf3,
rsync, ifenslave, bridge-utils, pigz, htop, fortune, cowsay, x11vnc,
openvpn

I'm (remotely) keeping a close eye on the thing. I can only test stuff
after office ours but I can monitor and will report here any findings.
Again, thanks for the amazing work.
Best regards
Carlos

Rowland Penny via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> escreveu no dia quarta,
14/11/2018 à(s) 08:43:

> On Tue, 13 Nov 2018 23:35:46 +0000
> Carlos Jesus <camjesus2@xxxxxxxxx> wrote:
>
> > Hi Rowland,
> > thank you for another quick reply.
> >
> > 1) I did all the changes on the smb.conf you suggested and restart
> > samba-ad-dc on both DCs.
> > 2) Changed file server log to 10 and rebooted it just because.
> > 3) Winbind crashed.
> > 3.1) I have a gut felling that if I leave it alone, it lasts longer.
> > If I do a wbinfo -u it's ok, but if I go and check it often, it
> > eventually crashes. Again, gut felling, maybe it's just a bad dinner.
> > I'll try to find a way to automate this.
> > 4)  wbinfo --group-info="Domain Users"
> > EUROHIDRA\domain users:x:10001:
> > 5) Don't really know what to look for in the logs, but I can't see
> > anything clearly wrong. Any tips for things to look for? Log 10 is,
> > well, verbose... I think I didn't overlook anything obvious, but still
> > 6) Here's the last seconds of the log before winbind panicked.
> >
>
> Well, it shouldn't crash, so before we raise a bug report, give me the
> following info and I will try to recreate it.
>
> What packages did you install to compile samba ?
> what was your './configure' line
>
> Rowland
>
> --
> To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
> instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba