Web lists-archives.com

Re: [Samba] Samba4 creating users




Hello Rowland,

Thanks for the pointer. The good news is I have it working.

The bad news is there appears to be a problem. Both machines are on
the same subnet. I tried to connect from the win10 1803 box to the nas
box which has the netbios name of example2. It took almost a minute
before I was prompted for login credentials. Is this normal? Is there
anything I can do about it?

Again thanks.
Dave.


On 9/3/18, Rowland Penny via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
> On Mon, 3 Sep 2018 13:09:48 -0400
> David Mehler via samba <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I'm wanting to get samba4 going on my Raspberry Pi so it can act as a
>> NAS. The Pi is running the latest Raspian distro and the samba
>> installed is 4.5, 8, or 9, don't have that in front of me.
>
> Version 4.5.12-Debian
>
>> From my reading I understood that samba4 did not require each samba
>> user to have a Unix account,
>
> Where did you read that ?
>
>> but when doing
>>
>> smbpasswd -a username
>>
>> was told that I needed a local account.
>
> Yes, this correct if you are running Samba as a standalone server and
> require authenticated users.
>
>> This is going to be a
>> standalone network server, with wins going, clients are win10 machines
>> and some android tablets and phones none of them running anything less
>> than android 7.x.
>>
>> Any suggestions welcome.
>>
>
> Read this:
>
> https://wiki.samba.org/index.php/Setting_up_Samba_as_a_Standalone_Server
>
> Rowland
>
>
> --
> To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
> instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
>

-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba