Web lists-archives.com

Re: [Samba] Can't connect anymore a share in domain A from domain B since




Try it like this. 

net use z: \\<computer in A.FQDN\<share> /USER:NTDOM\%username% 

Does that work for the samba 4.1, if not, check if you windows disabled smbv1 
See: 
https://support.microsoft.com/en-us/help/4034314/smbv1-is-not-installed-by-default-in-windows

Best is, upgrade you systems so you can use samba 4.7+ 

Greetz, 

Louis


> -----Oorspronkelijk bericht-----
> Van: samba [mailto:samba-bounces@xxxxxxxxxxxxxxx] Namens 
> Hénoch Hervé via samba
> Verzonden: dinsdag 29 mei 2018 14:44
> Aan: Hénoch Hervé via samba
> Onderwerp: [Samba] Can't connect anymore a share in domain A 
> from domain B since
> 
> Hi,
> 
> In the past (2 months ago) : I have two AD Domain under Samba 4.1 : A 
> and B. I war able to  connect a share in A from B.
> 
> Now (after upgrade) : I have a W2016 domain (B) and a Samba 
> 4.6 domain 
> (A) but I can't connect a share in A from B. The user from B 
> which try 
> to connect the share in A has the same login in the two domains.
> 
> So since the upgrade I don't have the same behavior ...
> 
>  From a computer named XXX in domain B I've tried  this command : net 
> use z: \\<computer in A>\<share> /USER:login0@A (where login0 is the 
> same in A and B for the user).
> 
> If I write a wrong password I have the system error 86 but if i write 
> the good password (must write it twice) i have the system error 5.
> 
> In Samba logs are :
> 
>    ntlm_password_check: LM password and LMv2 failed for user 
> login0, and 
> NT MD4 password in LM field not permitted
>    ntlm_password_check: Lanman passwords NOT PERMITTED for user login0
>    ntlm_password_check: LM password and LMv2 failed for user 
> login0, and 
> NT MD4 password in LM field not permitted
>    ntlm_password_check: Lanman passwords NOT PERMITTED for user login0
>    ntlm_password_check: LM password and LMv2 failed for user 
> login0, and 
> NT MD4 password in LM field not permitted
>    auth_check_password_recv: sam_ignoredomain authentication for user 
> [A\login0] FAILED with error NT_STATUS_WRONG_PASSWORD
>    auth_check_password_send: Checking password for unmapped user 
> [A]\[login0@A]@[\\XXX]
>    auth_check_password_send: mapped user is: [A]\[login0]@[\\XXX]
> 
> How can I do such a connection ? I've tried "map untrusted to 
> domain = 
> yes" but it is not working better ...
> 
> Regard
> 
> -- 
> 		*Hervé* *HÉNOCH*
> *Responsable informatique*
> Tél. : 0490275744 h.henoch@xxxxxxxxx <mailto:h.henoch@xxxxxxxxx>
> 
> /250, chemin de Baigne-Pieds ? 84 000 Avignon/
> */www.institut-sainte-catherine.org/* 
> <http://www.institut-sainte-catherine.org/>
> 
> 
> 
> -- 
> To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
> instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
> 
> 


-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba