Web lists-archives.com

Re: [Samba] Update from el7.4 to el7.5 broke samba 4.6.14




Sorry, my bad. This was a typo. I meant ssmba 4.7 + ldb 1.3.

⁣Sent from TypeApp ​

On Apr 18, 2018, 08:26, at 08:26, "L.P.H. van Belle" <belle@xxxxxxxxx> wrote:
>Sorry for all these replies, i missed this. 
>
>> Is the upgrade path from samba 4.6 + libldb 1.1 to samba 4.6 + libldb
>1.3 
>No, that wil break your samba!!! 
>Samba 4.6 max 1.1.29 for ldb. 
>
>
>Greetz, 
>
>Louis
>
> 
>
>> -----Oorspronkelijk bericht-----
>> Van: samba [mailto:samba-bounces@xxxxxxxxxxxxxxx] Namens 
>> Vincent S. Cojot via samba
>> Verzonden: woensdag 18 april 2018 14:06
>> Aan: Rowland Penny
>> CC: samba@xxxxxxxxxxxxxxx
>> Onderwerp: Re: [Samba] Update from el7.4 to el7.5 broke samba 4.6.14
>> 
>> 
>> Hi Rowland,
>> 
>> Yes, that's right (Thank you). Here is what happened:
>> 
>> On the DC's, libldb was this version on el7.4:
>> - libldb-1.1.29-2.el7_4.wing.x86_64 (from Wing's repo).
>> 
>> el7.5 brought in a more recent version:
>> - libldb-1.2.2-1.el7.x86_64
>> - libldb-1.2.2-1.el7.i686
>> 
>> What would be the best course of action here?
>> A) Downgrade el7.5 to libldb-1.1.29-2.el7_4.wing.x86_64?
>> B) rebuild samba-4.6.15 using Wing's src.rpm and keep libldb 
>> from el7.5
>> C) Upgrade to libldb-1.3.2-1.el7_10.wing.x86_64 (which I 
>> suspect would 
>> force me to update to samba 4.7 since they're both in 'extras').
>> 
>> I don't mind doing any of A), B) or C) but what would be the 
>> advice here? 
>> Is the upgrade path from samba 4.6 + libldb 1.1 to samba 4.6 
>> + libldb 1.3 
>> straightforward? I hope I done have to rebuild all of the 
>> DC's content 
>> (Don't want to do through RSAT again).
>> 
>> Any hints?
>> 
>> Many thanks for your time,
>> 
>> Vincent
>> 
>> On Wed, 18 Apr 2018, Rowland Penny via samba wrote:
>> 
>> > On Tue, 17 Apr 2018 19:01:24 -0400 (EDT)
>> > "Vincent S. Cojot via samba" <samba@xxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
>> >
>> >>
>> >> Hi all,
>> >> After upgrading my first Samba AD DC from el7.4 to el7.5, I had
>the
>> >> pain of being greeted with a non-fonctional Samba. When I used
>> >> samba-tool, I was greeted with that message:
>> >>
>> >> root@dc00 ~]# samba-tool dbcheck
>> >> ldb: module version mismatch
>> >> in ../source4/dsdb/samdb/ldb_modules/acl.c : ldb_version=1.2.2
>> >> module_version=1.1.29 ldb: failed to initialise
>> >> module /usr/lib64/samba/ldb/acl.so : Unavailable WARNING: Module
>> >> [samba_dsdb] not found - do you need to set LDB_MODULES_PATH?
>> >> Unable to load modules for tdb:///var/lib/samba/private/sam.ldb:
>> >> (null) ERROR: Failed to connect to DB at None.  If this is a
>really
>> >> old sam.ldb (before alpha9), then try again with --force-modules
>> >>
>> >> What's the solution here? Rebuild the RPMS? stay on el7.4 
>> until a new
>> >> rpm is released from Wing's repo?
>> >>
>> >> Any hints welcomed,
>> >>
>> >> Thank you,
>> >>
>> >> Vincent
>> >>
>> >
>> > Have you upgraded libldb ?
>> >
>> > Rowland
>> >
>> > -- 
>> > To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
>> > instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
>> >
>> 
>> -- 
>> To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
>> instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba
>> 
>> 
-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba