Web lists-archives.com

[Samba] talloc configure error for armv8be




Hi 
    I have problem when doing configure for talloc-2.1.1. The error message like follows:

  ./configure --prefix=/usr --bindir=/usr/bin --sbindir=/usr/sbin --libexecdir=/usr/lib64/talloc --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --sharedstatedir=/com --localstatedir=/var --libdir=/usr/lib64 --includedir=/usr/include --oldincludedir=/usr/include --infodir=/usr/share/info --mandir=/usr/share/man --disable-rpath --disable-rpath-install --bundled-libraries=NONE --builtin-libraries=replace --disable-silent-rules --with-libiconv=…/tmp/sysroots/usr --cross-compile --cross-execute="${CROSS_EXEC}"
……
Checking for program ar                  : aarch64_be-linux-ar
Checking for program ranlib              : aarch64_be-linux-ranlib
Checking for gcc                         : ok
Checking for program git                 : /usr/local/bin/git
Check for -MD                            : yes
Checking for program gdb                 : /usr/bin/gdb
Checking build system                    : Linux 2.6.32-696.20.1.el6.x86_64 #1 SMP Fri Jan 26 17:51:45 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Checking for header sys/utsname.h        : yes
Checking uname sysname type              : Traceback (most recent call last):
  File "./buildtools/bin/waf", line 76, in <module>
    Scripting.prepare(t, cwd, VERSION, wafdir)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Scripting.py", line 145, in prepare
    prepare_impl(t, cwd, ver, wafdir)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Scripting.py", line 135, in prepare_impl
    main()
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Scripting.py", line 188, in main
    fun(ctx)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Scripting.py", line 241, in configure
    conf.sub_config([''])
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Configure.py", line 237, in sub_config
    self.recurse(k, name='configure')
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Utils.py", line 634, in recurse
    f(self)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/wscript", line 40, in configure
    conf.RECURSE('lib/replace')
  File "./buildtools/wafsamba/samba_utils.py", line 469, in RECURSE
    return ctx.sub_config(relpath)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Configure.py", line 237, in sub_config
    self.recurse(k, name='configure')
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Utils.py", line 634, in recurse
    f(self)
  File "./buildtools/wafsamba/samba_utils.py", line 48, in runonce_wrapper
    ret = function(*args)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/lib/replace/wscript", line 28, in configure
    conf.RECURSE('buildtools/wafsamba')
  File "./buildtools/wafsamba/samba_utils.py", line 469, in RECURSE
    return ctx.sub_config(relpath)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Configure.py", line 237, in sub_config
    self.recurse(k, name='configure')
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Utils.py", line 634, in recurse
    f(self)
  File "./buildtools/wafsamba/samba_utils.py", line 48, in runonce_wrapper
    ret = function(*args)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/lib/replace/../../buildtools/wafsamba/wscript", line 288, in configure
    conf.CHECK_UNAME()
  File "./buildtools/wafsamba/samba_conftests.py", line 465, in CHECK_UNAME
    msg="Checking uname %s type" % v):
  File "./buildtools/wafsamba/samba_autoconf.py", line 425, in CHECK_CODE
    define_ret=define_ret)
  File "./buildtools/wafsamba/samba_conftests.py", line 52, in check
    ret = self.run_c_code(*k, **kw)
  File ".../talloc/2.1.1-r0/talloc-2.1.1/buildtools/wafadmin/Tools/config_c.py", line 569, in run_c_code
    proc = Utils.pproc.Popen([lastprog] + args, stdout=Utils.pproc.PIPE, stderr=Utils.pproc.PIPE)
  File "./buildtools/wafsamba/samba_cross.py", line 100, in __init__
    real_Popen.__init__(*(obj, args), **kw)
  File "…/tmp/sysroots/x86_64-linux/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 710, in __init__
    errread, errwrite)
  File "…/tmp/sysroots/x86_64-linux/usr/lib/python2.7/subprocess.py", line 1335, in _execute_child
    raise child_exception
OSError: [Errno 2] No such file or directory
WARNING: temp/run.do_configure:1 exit 1 from

This error is caused by using armv8be toolchain,le(little endian) is ok. 
I think there is something wrong with uname sysname.
Does anyone know the reason?

--------------------------------------------------
Zheng Ruoqin
Nanjing Fujitsu Nanda Software Tech. Co., Ltd.(FNST)
ADDR.: No.6 Wenzhu Road, Software Avenue,
       Nanjing, 210012, China
MAIL : zhengrq.fnst@xxxxxxxxxxxxxx




-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba