Web lists-archives.com

Re: [Samba] Replication fails after DC re-joined to domain




Hi Denis,

> -----Original Message-----
> From: Denis Cardon [mailto:dcardon@xxxxxxxxxxx]
> Sent: 07 February 2018 17:38
> To: Roy Eastwood; samba@xxxxxxxxxxxxxxx
> Subject: Re: [Samba] Replication fails after DC re-joined to domain
> 
> Hi Roy,
> 
> > First some background:
> > ==================
> > I had a test environment which had two samba DCs (running v 4.8.0rc2) and 1
> > Windows Server 2008R2 DC.    The samba DCs had been upgraded from v 4.6x
> and the
> > secrets database was not encrypted (as far as I know).    I decided to
> downgrade
> > one of the samba DCs to v 4.7.4.
> >
> > On re-starting samba after the downgrade the log shows:
> >
> > ldb: unable to dlopen /usr/local/samba/lib/ldb/encrypted_secrets.so :
> > /usr/local/samba/lib/private/libdsdb-module-samba4.so: version
> `SAMBA_4.8.0RC2'
> > not found (required by /usr/local/samba/lib/ldb/encrypted_secrets.so)
> 
> when you are doing your downgrade, did you clean up all the
> /usr/local/samba directory or did you make && make install over the
> existing installation?
> 
> If it was a quick'n dirty make && make install over the existing 4.8
> install, could you try to do a install on a clean directory and then
> copy over etc/smb.conf, private/ and var/locks/?
> 
> Cheers,
> 
> Denis
> 
It was the quick and dirty make and make install  ;-)
Yes, I thought about that, thinking the new version had left some files around, but decided to
leave and re-join in case the database had got encrypted somehow.
Thanks,
Roy


-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba