Web lists-archives.com

[Samba] user works on DC, not on DM




good morning (here)

At a customer we face the issue that a new user (we tested creating via
RSAT and samba-tool) can't login to the DM server, but works on the DC.

DM: gentoo linux, samba 4.6.7
DC: Debian 9.1, samba 4.6.7

-

on the DM "main":

main ~ # smbclient  -L localhost -U hansi%Kwaksi29+
session setup failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE

main ~ # wbinfo -i hansi
failed to call wbcGetpwnam: WBC_ERR_DOMAIN_NOT_FOUND
Could not get info for user hansi

main ~ # wbinfo -a hansi%Kwaksi29+
plaintext password authentication succeeded
challenge/response password authentication succeeded

main ~ # wbinfo -u | grep hansi
hansi

Sure, we restarted the daemons, even rebooted the server.

on DC:

# wbinfo -i hansi
ARBEITSGRUPPE\hansi:*:3000044:100::/home/ARBEITSGRUPPE/hansi:/bin/false

I noticed the --------^^^^^^^  id ... and checked against the id range
on the DM:


[global]
	realm = ARBEITSGRUPPE.THEIR.TLD
	workgroup = ARBEITSGRUPPE
	log file = /var/log/samba/%m.log
	load printers = No
	printcap name = /dev/null
	security = ADS
	username map = /etc/samba/user.map
	winbind nss info = rfc2307
	winbind refresh tickets = Yes
	winbind use default domain = Yes
	idmap config arbeitsgruppe:schema_mode = rfc2307
	idmap config arbeitsgruppe:range = 10000-9999999
	idmap config arbeitsgruppe:backend = ad
	idmap config * : range = 2000-2999
	idmap config * : backend = tdb

it was 999999 before, I increased that and restarted/rebooted DM, no change.

The user can login to the domain, it only can't connect to a share on
the DM (group membership is OK, we only filter for "Domain Users", and
the GPOs are applied).

Any hints? What can I provide to help you help me?
Thanks, Stefan

-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba