Web lists-archives.com

[Samba] Invalid parameter error




Hello all,

I am looking to setup a Samba AD on my NAS. I am currently using the latest
version of NAS4Free which has Samba bundled into it already.

However, I am getting a very nasty error when I go in to setup the samba
service:

Initializing...
Looking up IPv4 addresses
Looking up IPv6 addresses
No IPv6 address will be assigned
Setting up share.ldb
Setting up secrets.ldb
Setting up the registry
Setting up the privileges database
Setting up idmap db
Setting up SAM db
Setting up sam.ldb partitions and settings
Setting up sam.ldb rootDSE
Pre-loading the Samba 4 and AD schema
Adding DomainDN: DC=testdomain,DC=local
Adding configuration container
Setting up sam.ldb schema
Setting up sam.ldb configuration data
Setting up display specifiers
Modifying display specifiers
Adding users container
Modifying users container
Adding computers container
Modifying computers container
Setting up sam.ldb data
Setting up well known security principals
Setting up sam.ldb users and groups
Setting up self join
set_nt_acl_no_snum: fset_nt_acl returned NT_STATUS_INVALID_PARAMETER.
ERROR(runtime): uncaught exception - (-1073741811, 'Unexpected
information received')
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/netcmd/__init__.py",
line 176, in _run
    return self.run(*args, **kwargs)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/netcmd/domain.py",
line 471, in run
    nosync=ldap_backend_nosync, ldap_dryrun_mode=ldap_dryrun_mode)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/provision/__init__.py",
line 2175, in provision
    skip_sysvolacl=skip_sysvolacl)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/provision/__init__.py",
line 1806, in provision_fill
    names.domaindn, lp, use_ntvfs)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/provision/__init__.py",
line 1593, in setsysvolacl
    service=SYSVOL_SERVICE)
  File "/usr/local/lib/python2.7/site-packages/samba/ntacls.py", line
162, in setntacl
    smbd.set_nt_acl(file, security.SECINFO_OWNER |
security.SECINFO_GROUP | security.SECINFO_DACL |
security.SECINFO_SACL, sd, service=service)


I looked online and I did see a bug report on the same issue here:
https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=12363

However, I ma unable to run the setfacl command due to an invalid parameter
d:o:rx.

I also tried following these instructions which did not work:

http://samba.2283325.n4.nabble.com/samba-tool-ntacl-sysvolreset-NT-STATUS-BUFFER-TOO-SMALL-td4707940.html

As a side note, my version of setfacl does not include the -R command. So,
I have to run a command such as: find /mnt/ZFS1/test/ -type d -exec setfacl
-m u:John:modify_set:fd:allow {} \;

I was wondering if anyone found a fix for the issue I posted above.
-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba