Web lists-archives.com

[Samba] net ads and wbinfo are painfully slow -- but they work




I just created a windows domain. it is essentially empty except for a
couple of users and an group policy related to windows update.  I then
configured samba to connect using ads.

net ads join took > 5 minutes - but worked fine

net ads testjoin takes ~5 minutes - shows a good join

wbinfo -u takes ~5 minutes and shows the users

During the long wbinfo pause, the log show:  "Starting GENSEC sub
mechanism gse-krb5"

I'm using samba 4.2.14 on FreeBSD 10.3.  Configuration files printed
below and came from the samba wiki [1]. The network is not connected
to the internet.

Can you tell me what is wrong?

Thank you,

Chris

[1] https://wiki.samba.org/index.php/Setting_up_Samba_as_a_Domain_Member

root@nickel:~ # smbd --version
Version 4.2.14

root@nickel:~ # cat /etc/krb5.conf
[libdefaults]
        default_realm = MYDOMAIN.LOCAL
        dns_lookup_realm = false
        dns_lookup_kdc = true

root@nickel:~ # cat /usr/local/etc/smb4.conf
[global]
  security = ADS
  workgroup = MYDOMAIN
  realm = MYDOMAIN.LOCAL
  disable netbios = yes
  idmap config * : backend = tdb
  idmap config * : range = 3000-19999
  username map = /usr/local/etc/user.map
  log file = /var/log/samba4/log.%U
  log level = 10
  include = /usr/local/etc/smb4.%U.conf
  store dos attributes = yes
  local master = no
  directory name cache size = 0
  domain master = no
  preferred master = no
  # Workaround kqueue bug (pcbsd bug 4728, samba 11063)
  kernel change notify = no

-- 
To unsubscribe from this list go to the following URL and read the
instructions:  https://lists.samba.org/mailman/options/samba