Web lists-archives.com

Re: Windows php-cgi.exe - The FastCGI process exited unexpectedly




Hi,

On Thu, 2018-11-08 at 14:21 +0100, Jan Vávra wrote:
> Hello,
>  at Windows 2016 I have a problem with http 500. The IIS trace log
> files says: php-cgi.exe - The FastCGI process exited unexpectedly.
> In the event log there are repeated many couples of events:
> 
> <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event";>
> ;
>   <System>
>     <Provider Name="Zend OPcache" />
>     <EventID Qualifiers="0">2</EventID>
>     <Level>2</Level>
>     <Task>0</Task>
>     <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
>     <TimeCreated SystemTime="2018-11-07T15:44:37.343553900Z" />
>     <EventRecordID>667551</EventRecordID>
>     <Channel>Application</Channel>
>     <Computer>COMP1</Computer>
>     <Security />
>   </System>
>   <EventData>
>     <Data>Unable to open base address file</Data>
>     <Data>The system cannot find the file specified.</Data>
>   </EventData>
> </Event>
> 
> and
> 
> <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event";>
> ;
>   <System>
>     <Provider Name="Zend OPcache" />
>     <EventID Qualifiers="0">2</EventID>
>     <Level>2</Level>
>     <Task>0</Task>
>     <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
>     <TimeCreated SystemTime="2018-11-07T15:44:37.343553900Z" />
>     <EventRecordID>667550</EventRecordID>
>     <Channel>Application</Channel>
>     <Computer>COMP1</Computer>
>     <Security />
>   </System>
>   <EventData>
>     <Data>C:\Windows\TEMP\ZendOPcache.MemoryBase@xappuser@dfb1f24e1dd
> 21d34e9485ad7bfa87baf</Data>
>     <Data>The system cannot find the file specified.</Data>
>   </EventData>
> </Event>
> 
> The file C:\Windows\TEMP\ZendOPcache.MemoryBase@xappuser@dfb1f24e1dd2
> 1d34e9485ad7bfa87baf exists and contains: 0000100000000000.
> Version of php is 7.1.15 x64 nts.
> The identity of application pool is an Active Directory authenticated
> user.
> And the problem begins after hours of running.
> 
> Should I configure something in the php.ini ?
> 
The description sounds very much like this issue 
https://bugs.php.net/bug.php?id=76832 . Please check some recent PHP
version.

Thanks

Anatol