Web lists-archives.com

[MPlayer-dev-eng] Building mplayer with ASAN support




Hello,

I'm trying to build the last cve snapshot (export 2015-12-18) with address sanitizer in order to test in deep the last version of mplayer. I used:

$ ./configure --extra-cflags="-fsanitize=address"

but unfortunately, this is not working:

$ make
cc -MMD -MP -Wundef -Wall -Wno-switch -Wno-parentheses -Wpointer-arith -Wredundant-decls -Werror=format-security -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wdisabled-optimization -Wno-pointer-sign -Wdeclaration-after-statement -std=gnu99 -Werror-implicit-function-declaration -D_POSIX_C_SOURCE=200112 -D_XOPEN_SOURCE=600 -D_ISOC99_SOURCE -I. -Iffmpeg -O4 -march=native -mtune=native -pipe -ffast-math -fomit-frame-pointer -fno-tree-vectorize -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE64_SOURCE -fsanitize=address -fpie -DPIC -D_REENTRANT -I/usr/include/p11-kit-1    -D_REENTRANT   -I/usr/include/freetype2 -DZLIB_CONST -c -o command.o command.c
In file included from command.c:27:0:
config.h:124:23: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 #define EXTERN_PREFIX "__asan_init_v1 U         
                       ^
config.h:125:1: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 "
 ^
config.h:125:1: error: missing terminating " character
In file included from stream/stream.h:22:0,
                 from command.c:30:
./config.h:124:23: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 #define EXTERN_PREFIX "__asan_init_v1 U         
                       ^z
./config.h:125:1: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 "
 ^
In file included from ./mp_msg.h:143:0,
                 from stream/stream.h:24,
                 from command.c:30:
./config.h:124:23: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 #define EXTERN_PREFIX "__asan_init_v1 U         
                       ^
./config.h:125:1: warning: missing terminating " character [enabled by default]
 "
 ^
command.c: In function 'mp_property_sub':
command.c:1453:22: warning: variable 'reset_spu' set but not used [-Wunused-but-set-variable]
     int source = -1, reset_spu = 0;
                      ^
make: *** [command.o] Error 1

If i disable the custom CFLAGS, mplayer will compile correctly. Is ASAN supported somehow?

Thanks!
_______________________________________________
MPlayer-dev-eng mailing list
MPlayer-dev-eng@xxxxxxxxxxxx
https://lists.mplayerhq.hu/mailman/listinfo/mplayer-dev-eng