Web lists-archives.com

[PATCH 4.4 16/45] xen, fbfront: fix connecting to backend




4.4-stable review patch.  If anyone has any objections, please let me know.

------------------

From: Juergen Gross <jgross@xxxxxxxx>

commit 9121b15b5628b38b4695282dc18c553440e0f79b upstream.

Connecting to the backend isn't working reliably in xen-fbfront: in
case XenbusStateInitWait of the backend has been missed the backend
transition to XenbusStateConnected will trigger the connected state
only without doing the actions required when the backend has
connected.

Signed-off-by: Juergen Gross <jgross@xxxxxxxx>
Reviewed-by: Boris Ostrovsky <boris.ostrovsky@xxxxxxxxxx>
Signed-off-by: Bartlomiej Zolnierkiewicz <b.zolnierkie@xxxxxxxxxxx>
Signed-off-by: Greg Kroah-Hartman <gregkh@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>

---
 drivers/video/fbdev/xen-fbfront.c |    4 ++--
 1 file changed, 2 insertions(+), 2 deletions(-)

--- a/drivers/video/fbdev/xen-fbfront.c
+++ b/drivers/video/fbdev/xen-fbfront.c
@@ -644,7 +644,6 @@ static void xenfb_backend_changed(struct
 		break;
 
 	case XenbusStateInitWait:
-InitWait:
 		xenbus_switch_state(dev, XenbusStateConnected);
 		break;
 
@@ -655,7 +654,8 @@ InitWait:
 		 * get Connected twice here.
 		 */
 		if (dev->state != XenbusStateConnected)
-			goto InitWait; /* no InitWait seen yet, fudge it */
+			/* no InitWait seen yet, fudge it */
+			xenbus_switch_state(dev, XenbusStateConnected);
 
 		if (xenbus_scanf(XBT_NIL, info->xbdev->otherend,
 				 "request-update", "%d", &val) < 0)