Web lists-archives.com

system stops




HI,
uname -a  gives
Linux mx 4.19.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.19.5-2~mx17+1 (2018-12-12) x86_64 GNU/Linux
Sometimes (maybe often) when I leave the system for a times without touching it, when I come back, the system is frozen , juste the pointer of mouse can move, but nothing else,  keyboard doesn't respond,  even ctrl+alt+F1 , or F2,  ...
So the only  thing todo is stop button.
Here is some lines from messages (last line before the shutdown), hope that someone can help me by reading this  log before the stopping system ( at 20:29).

Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11479.565256] Bluetooth: hci0: BCM: Patch brcm/BCM20702A1-0489-e032.hcd
not found
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11479.565248] bluetooth hci0: Direct firmware load for brcm/BCM20702A1-0
489-e032.hcd failed with error -2
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11478.719457] ata1.00: configured for UDMA/133
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11478.513494] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.409506] PM: suspend exit
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.374637] Bluetooth: hci0: BCM20702A1 (001.002.014) build 0000
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.373634] Bluetooth: hci0: BCM20702A
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.356632] Bluetooth: hci0: BCM: features 0x07
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.355640] Bluetooth: hci0: BCM: chip id 63
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.245215] Restarting tasks ... done.
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.245213] OOM killer enabled.
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.164547] usb 1-1.4: reset high-speed USB device number 5 using ehci
-pci
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.106796] ata3.00: configured for UDMA/100
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.105193] ata3: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.022519] usb 1-1.3: reset full-speed USB device number 4 using ehci
-pci
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11477.018509] usb 4-1.6: reset high-speed USB device number 3 using ehci
-pci
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.837625] ACPI: button: The lid device is not compliant to SW_LID.
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.619289] sd 0:0:0:0: [sda] Starting disk
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.608519] ACPI: EC: event unblocked
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.594662] ACPI: EC: interrupt unblocked
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.091515] ACPI: Waking up from system sleep state S3
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.088916] CPU1 is up
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.088582]  cache: parent cpu1 should not be sleeping
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.083485] smpboot: Booting Node 0 Processor 1 APIC 0x2
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.083484] x86: Booting SMP configuration:
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.083445] Enabling non-boot CPUs ...
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.082238] PM: Restoring platform NVS memory
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.082238] ACPI: EC: EC started
Jan 27 20:29:52 mx kernel: [11476.082190] ACPI: Low-level resume complete

Sorry if the list is long.
Thanks a lot
regards