Web lists-archives.com

Re: (Debian) USB Audio interface makes terrible noises




On Sat, Oct 6, 2018 at 9:56 AM, deloptes <deloptes@xxxxxxxxx> wrote:
> deloptes wrote:
>
>> Mask The Truth God wrote:
>>
>>> Hi ive asked this on multiple different sites and still no replies so ill
>>> try and see if anyone knows here.
>>>
>>> as i have just recently switched to debian i have most things sorted out
>>> however, I cannot figure out this problem. I have a M-Audio MobilePre usb
>>> audio interface ive been using for years with no problem. But now when i
>>> try using it with debian stable (current version) it will play audio
>>> normally for a second then all of a sudden it will practically blow the
>>> speakers inside my headphones and get incredibly loud and distorted and
>>> then no sound will come through at all from whatever i was listening to
>>> and it will be replaced by a severe extremely loud distorted hissing. ive
>>> used this on linux mint and ubuntu before with 0 problems so im not sure
>>> whats wrong.
>>>
>>> Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email.
>>
>> Can you confirm that it still works properly in other setup?
>> I mean not before but now if you plug in to mint for example?
>
> You answered: yes it works fine on mint i just checked
>
> So can you try narrow down the problem - is the problem coming from the
> player? Is it happening with any player, even aplay?
> What is your setup?
> Desktop, player etc.
>
> regards
>

Maybe this helps:

I have an old M-box 1 (by digidesign) with a similar behavior, and in
this case it's supposedly caused by a deficient firmware, and it would
be gone if you update the firmware.
I didn't tested it yet, but maybe this has something to do with your
problem. Firmware is OK?

Best luck!