Web lists-archives.com

Re: No sound after installing debian




On 10/2/2018 9:49 AM, Curt wrote:
> On 2018-10-01, <ilovecountrymusic483@xxxxxxxxx> <ilovecountrymusic483@xxxxxxxxx> wrote:
>>
>> Hi all,  I am a blind user of Debian and have made several attempts to
>> install Debian both stretch and testing with the same strange problem.  I
>> have speech during the install prosses and the system installs with no
>> problem.  How ever after booting into the new system the speech is not
>> there.  I tried going to alsamixer with root access and razing the sound
>> valume with no luck.  This happens both with the alfa and stable installs.
>> I tried with both isos installing with a gnome install as well as a mate
>> install.  I don't recall ever having this problems with this.  I do not have
>> any bare bones system to try with so using a virtual machine.  Any one here
>> have any ideas on how to rectify getting speech back aftr installing.  
>>
>   
> Some troubleshooting ideas here:
> 
> https://wiki.debian.org/accessibility#Speech_support
> 
> Apparently pulseaudio is a problem and either must be run as root,
> removed, or disabled (in the case of Gnome where extirpation is
> impossible without taking the kitchen sink, the bath water, and the baby
> along with it).
> 

Regarding Debian stable (Stretch) this bug only happened when switching
from desktop Manager (DM) to the console.
So the OP should have speatch working when booting for the first time
after installation.

To the OP:

Are you able to play any sounds at all?

-- 
John Doe