Web lists-archives.com

Re: Autologin not working (lightdm, openbox)




On Mon, Aug 27, 2018 at 4:50 AM Alexandre Rossi <alexandre.rossi@xxxxxxxxx> wrote:
Hi,

> Before anyone asks, i've looked all over the wiki and every other post online so i'm not sure why this isn't working. When I start up my machine X starts up fine. and it goes to the lightdm login screen, but it still makes me put in the password.
>
> My user is in the autologin and nopasswdlogin groups, i've made the right changes to both the files listed below as A and B sources.

I've always had no problem with autologin with lightdm, all I ever had
to do was to set autologin-user in the [Seat:*] in
/etc/lightdm/lightdm.conf . Another option that I have used
successfuly is using lightdm-autologin-greeter and setting up
autologin-user in
/etc/lightdm/lightdm.conf.d/lightdm-autologin-greeter.conf

I guess you already checked this but double check you are able to
login with that user using a password.

Alex

Thanks for the reply, Alex.  I haven't messed with it since yesterday, but i'll try restoring the config files to their defaults and start over from there.

I'm not sure if it matters, but  usually when I want any graphical system with Debian, i install one of the desktop environments during the initial setup. This install is for a very limited thin client with only 4gb internal storage, so i had to install only SSH server and standard system utilities, then install X / Openbox / LightDM after the fact. I found out the hard way when I ran out of disk space trying to install LXDE as well. I may be missing some packages needed to help facilitate autologin, not sure.

If your suggestions don't fix it i will reply to this thread later tonight with my findings.

Thanks again,
Shea