Web lists-archives.com

Re: A long rant on Debian 9




On Tue 08 May 2018 at 14:32:20 +0100, jpff wrote:

> On Mon, 7 May 2018, Brian wrote:
> 
> > On Mon 07 May 2018 at 18:17:07 +0100, jpff wrote:
> > 
> > > Things are getting better if not quite right.  I have a lean x/fvwm system
> > > installed and I have managed to get an xterm displayed.  The major issues I
> > > have left outstanding are
> > 
> > If you have fvwm on the system it was installed after first boot. To
> > state the obvious, either WiFi or ethernet was used. Which one was it?
> 
> 
> I did a complete reinstall using wired network, but ensured no desktp of any
> kind.  Then added the most obvious things like fvwm, exim, emacs and some
> others

Now, that went very well - didn't it. Good.

>  >
> > > 1:  The X40 has a three-mbutton trackpoint but while button 1 works, button
> > > 2 has no affect and button 3 does what button 2 should do.  Not seen that
> > > before and not sure where to look.
> > 
> 
>  > Dunno. It is not critical. Put it on the back burner.
> 
> Just makes it hard to se.  The middle button works in xterm but not in fvwm.
> Maybe not critical but a problem for my fingers who have been doing this for
> so long

Priorities.

> > > 2:  Still no wifi.  iwconfig allows me to set key and essid etc but ifup
> > > says it has not heard about wlp2s2 which is the name "ip link" gives.
> > > Sometimes the wifi is active judging from the flashing of the lights but no
> > > connection.  I am used to using ifconfig/iwconfig on other machines.
> > 
> > You have installed wireless-tools (the installer doesn't). You could
> > also install net-tools if you feel more comfortable with it. Please
> > post the contents of /etc/network/interfaces and the output of 'ip a'.
> 
> 
> I have net-tools, not sure about wireless-tools.  Will check when I can get
> back to a wired location.  On the 64bit laptop at present ssh'ed into the
> Debian firewall.
> 
> > > 3:  My wifi is WPA-PSK (I think version 2).  Is teresoe package I eed for
> > > this?  Just realised that I have never used wifi on debian boxes....
> > 
> > Apart from wpasupplicant, no.
> 
> I see evidence of some wps- files but not akl I expect from other systems
> 
> > 
> > > And again thank you all for your advice and comments. It is getting better.
> > 
> > Answering a question or two might see a dramatic increase in betterness.
> > 
> 
> AFIK I have answered all questions; apologies if I am being unclear.

In the mail you are responding to

 > Please post the contents of /etc/network/interfaces and the
 > output of 'ip a'.

A third request:

The wireless device. Chipset etc. 'lspci' or 'lsusb' should help.

-- 
Brian.




> > -- 
> > Brian.
> > 
> 
> ==John ff
>