Web lists-archives.com

Re: No sound in Debian Stretch




On 11/04/18 10:15, Daniel Bareiro wrote:
 From one day to the next I ran out of sound in Debian Stretch. It's
strange because I don't remember making any changes and everything was
running without problem.
I installed pavucontrol to see if there is something muted, but that
does not seem to be the case. For example when I am playing a Youtube
video, in "Firefox: Audiostream" and in "Output devices" (I'm not sure
if that's what it says in the English version because I have the
interface in Spanish here) I see how the bottom bar fluctuates as if it
was reproducing something, but I am not able to hear any sound neither
by the speakers nor by the headset.
Has anyone experienced something like that and has some clue how to fix it?

Did the problem start when you plugged in your headset? What happens if you unplug your headset? Do you get sound from your speakers? How are your speakers connected? Is this a laptop? I have had a laptop with an Intel chipset for which headphone autoswitching was broken. I ended up disabling (commenting out) the switch-on-port-available module in /etc/pulse/default.pa .

On my current disktop chipset, my headset is detected as line out (not headphones). I am using "Analog Stereo Duplex" in Configuration and "Line Out" in "Output Devices". Do you have any HDMI devices connected or listed as Configuration options?

Kind regards,

--
Ben Caradoc-Davies <ben@xxxxxxxxxxxx>
Director
Transient Software Limited <https://transient.nz/>
New Zealand