Web lists-archives.com

Re: stable-backports kernel 4.14.3 ACPI errors with new Gigabyte EFI motherboard





On Sun, 25 Feb 2018, Geoffrey Brimhall wrote:

> Bootup error messages ( seem to be warning that really slow the bootup ):
> 
> [    0.080726] ACPI Error: [_SB_.PCI0.RP05.PXSX] Namespace lookup failure,
> AE_NOT_FOUND (20170728/dswload2-191)
> [    0.080732] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.RP04.PXSX, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> [    0.080909] ACPI Error: [_SB_.PCI0.RP09.PXSX] Namespace lookup failure,
> AE_NOT_FOUND (20170728/dswload2-191)
> [    0.080912] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.RP08.PXSX, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> [    4.209055] ACPI Error: [DSSP] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
> (20170728/psargs-364)
> [    4.209078] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.SAT0.PRT1._GTF, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> [    4.209141] ACPI Error: [DSSP] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
> (20170728/psargs-364)
> [    4.209163] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.SAT0.PRT0._GTF, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> [    4.211342] ACPI Error: [DSSP] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
> (20170728/psargs-364)
> [    4.211364] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.SAT0.PRT0._GTF, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> [    4.251184] ACPI Error: [DSSP] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
> (20170728/psargs-364)
> [    4.251232] ACPI Error: Method parse/execution failed
> \_SB.PCI0.SAT0.PRT1._GTF, AE_NOT_FOUND (20170728/psparse-550)
> 

I have been using loglevel=3 during boot to get rid of the messages and 
then setting it back to 4 with a systemd service after bootup.

The errors don't seem to change the speed of the bootup for me.  You could 
try systemd-analyze blame for figuring that out.

good luck,
bw