Web lists-archives.com

Re: OT plain text missing from web mail (was: Installer Can Not Find Root"




-----Original Message-----
>From: mrmazda@xxxxxxxxxxxxx
>Sent: Nov 21, 2017 3:37 PM
>To: debian-user@xxxxxxxxxxxxxxxx
>Subject: Re: OT plain text missing from web mail (was: Installer Can Not Find Root"
>
>Tom Furie composed:
>
>> On Mon, Nov 20, 2017 at 05:47:55PM -0500, Cindy-Sue Causey wrote:
>
>>> That's weird. I don't see that on my end. The original email looks as
>>> normally expected from Debian lists. :)
>
>> That's weird. The original mail, and all of Dan's mails to the list, have
>> only a single html part. An incredibly badly constructed html part at
>> that.
>
>As this will be, it was sent using
>
> X-Mailer: EarthLink Zoo Mail 1.0
>
>with
>
> Content-Type: text/html; charset=UTF-8
>
>The string "Content-Type: multipart" is absent from his message. The only place on Earthlink's web mail site I can find that addresses HTML vs. plain text is in the "Message Display" section of "Preferences", where the label is
>
> HTML Message View
>
>with description
>
> " Choose 'off' to view HTML messages as text. "
>
>which I have set to "off". That said, the page I'm composing on has a link
>
> "Use the new WebMail"
>
>I'm not going to click on it and risk not being able to get back to using plain text. I suppose that may be what Dan's using and he hasn't figured out how to not send in HTML.
>

First, let me apologize to everyone who received some kind of HTML fragment from me simply because they are subscribed to Debian User. I am very sorry to have posted that junk on Debian User. I'm still studying how it happened. Here's what I know so far:

1. The preference is still set to use plain text in emails.

2. Going through the archives, my posts appear devoid of html junk. However,

3. Looking at the lone entry in my Sent folder I see that it begins "body{font-size:10pt;font-family:arial" ! Where did that come from? Doing a search of the archives for this turns up the following in the thread:

/debian-user/2017/11/msg00672.html
/debian-user/2017/11/msg00644.html
/debian-user/2017/11/msg00633.html

Not one of these displays junk when I clicking on them.

4. This laptop I'm borrowing is notorious for having a hyper-sensitive touch pad. You can be typing along in the spot you have chosen for input and suddenly it gets a wild hair and relocates the cursor to somewhere else. As a hunt and peck typist, I've been victimized many times by this and had to undo and start over. The new insertion point is unpredictable AFAICT.

5. Anything in the clipboard can be pasted, preferences for no HTML not withstanding. If there is an html fragment in the clipboard

6. This list proscribes top posting and often I place replies within or at the end, then hit send (webmail has a button at the bottom as well as the top) without looking at the beginning text. The html-like garbage is at the beginning.

Currently, my theory is that somehow(tm) due to 4, *IT JUST DID IT. I AM NOT KIDDING*
"body{font-size:10pt;font-family:arial,sans-serif;background-color:#ffffff;color:black;}p{margin:0px;}"
was inserted at the beginning of this text when I pressed the space bar. I cut it out and pasted it above. The mouse was unresponsive to clicks and I had to use the arrow keys to position the paste.

...due to 4, 5, and 6 the garbage is being copied to the clipboard and pasted to the bogus insertion point. How this occurs, I don't know.

>I can't imagine Dan continuing to choose to use Earthlink web mail once the problems this thread is about have been solved. It's a poor UI, like Yahoo and all other web mail I've ever had to fall back on.

"Desperate men do desperate deeds." :-)

 - Dan