Web lists-archives.com

Re: Volume control




On 11/19/2017 11:20 AM, Rainer Dorsch wrote:
> Hi Georgi,
> 
> thanks for your quick reply.
> 
> On Sonntag, 19. November 2017 01:12:37 CET Georgi Naplatanov wrote:
>> On 11/18/2017 11:17 PM, Rainer Dorsch wrote:
>>> Hi,
>>>
>>>  
>>>
>>> I have a desktop with external speakers and a Logitech USB headset
>>>
>>>  
>>>
>>> Bus 002 Device 005: ID 046d:0a44 Logitech, Inc. Headset H390
>>>
>>> I use pulseaudio to route the audio to the external speakers, the
>>> headset, or both. That works well.
>>>
>>>  
>>>
>>> The headset has volume control buttons, but they always control the
>>> volume of the external speakers and no the headset. Can anybody tell if
>>> there is a way to fix this?
>>
>> Hi,
>>
>> I have Logitech headset but I don't know exact model number. This is the
>>  output of lsusb:
>>
>> Bus 003 Device 002: ID 046d:0a45 Logitech, Inc.
>>
>> When I use volume control on my headset it changes volume but I have no
>> device attached to analog audio output. When I attach my old headset to
>> analog audio output then the old headset becomes the default. Pulseaudio
>> is very clever sometimes so I guess that the solution for your problem
>> is something very simple. Maybe your default device is not your headset
>> (this is just a guess).
> 
> Indeed, changing the default fixed the problem:
> 
> rd@blackbox:~/.pulse$ cp /etc/pulse/default.pa .
> rd@blackbox:~/.pulse$ diff -u /etc/pulse/default.pa default.pa
> --- /etc/pulse/default.pa       2017-01-20 00:49:55.000000000 +0100
> +++ default.pa  2017-11-19 09:12:02.704724047 +0100
> @@ -136,5 +136,5 @@
>  load-module module-filter-apply
>  
>  ### Make some devices default
> -#set-default-sink output
> +set-default-sink alsa_output.usb-Logitech_Logitech_USB_Headset-00.analog-
> stereo
>  #set-default-source input
> rd@blackbox:~/.pulse$ 
> 
> Do I really need a full copy of /etc/pulse/default.pa in ~/.pulse? 

I don't know. I don't know much about PulseAudio.

I am
> affraid that I miss changes which package maintainers implement.... I would 
> prefer to just specify the delta configuration.
> 
> My headset has a mute button, that does not have any effect at all, any ideas 
> how I can fix this?

On my headset it seems that mute button stops microphone's input and
it's working on my computer. This may be another "default" thing on your
configuration.

Kind regards
Georgi