Web lists-archives.com

Re: new ssd in dell optiplex 745, won't even load grub




On Saturday 28 October 2017 14:42:08 Roberto C. Sánchez wrote:

> On Sat, Oct 28, 2017 at 02:31:36PM -0400, Gene Heskett wrote:
> > Greetings all;
> >
> > I've partitioned and formatted this 64GB SSD, copied everything from
> > both working partitions of a 2TB drive to it, filling it up to a
> > whopping 18%, edited the SSD's version of /etc/fstab to use the
> > proper blkid's to mount it including swap, and edited
> > /boot/grub/device.map to point at the /dev/disk/by-id
> > description/identifier of the drive.  And set the first partitions
> > boot flag.
> >
> > But pull the 2TB, and plug its cables into the SSD, and grub is not
> > loading.
> >
> > What did I miss?
>
> When swapping boot devices, after I have done transferring the data
> and while it is still plugged in as a secondary device, I do the
> following:
>
> - Mount the new device somewhere (like /mnt)
> - Mount the proc, devpts, and sysfs into /mnt
> - Chroot into /mnt
> - Run update-grub
>
> After that, I shut everything down, remove the original drive, put the
> replacement in as primary and everything works.
>
> I just went through this a couple of months ago to replace a failing
> drive in my laptop.
>
> Regards,
>
> -Roberto

Thank you Roberto, I'll do that yet today.

Cheers, Gene Heskett
-- 
"There are four boxes to be used in defense of liberty:
 soap, ballot, jury, and ammo. Please use in that order."
-Ed Howdershelt (Author)
Genes Web page <http://geneslinuxbox.net:6309/gene>