Web lists-archives.com

Re: new computer and now missing firmware




On 06/18/2017 11:51 AM, Sharon Kimble wrote:
> 
> I've just got a new computer and I'm finding that something isn't
> loading due to missing driver/s.
> 
> Logwatch shows this -
> 
> --8<---------------cut here---------------start------------->8---
>  WARNING:  Kernel Errors Present
>     EXT4-fs (sdd1): error count since last ...:  1 Time(s)
>     EXT4-fs (sdd1): initial error at time 14976229 ...:  1 Time(s)
>     EXT4-fs (sdd1): last error at time 14976440 ...:  1 Time(s)
>     EXT4-fs (sdd1): warning: mounting fs with errors, running e2fsck ...:  1 Time(s)
>     i915 0000:00:02.0: Direct firmware load for i915/kbl_dmc_ver1_01.bin failed with error -2 ...:  3 Time(s)
>     intel-lpss: probe of 0000:00:1e.0 failed with error -22 ...:  3 Time(s)
>     nouveau: probe of 0000:01:00.0 failed with error -12 ...:  3 Time(s)
>     r8169 0000:04:00.0: Direct firmware load for rtl_nic/rtl8168h-2.fw failed with error -2 ...:  3 Time(s)
>     sd 4:0:0:0: [sdd] Synchronize Cache(10) failed: Result: hostbyte=DID_ERROR driverbyte=DRIVE ...:  1 Time(s)
>     tpm_crb: probe of MSFT0101:00 failed with error -16 ...:  3 Time(s)
> --8<---------------cut here---------------end--------------->8---
> 
> According to dmidecode my CPU is -
> 
> --8<---------------cut here---------------start------------->8---
> Processor Information
> 	Socket Designation: LGA1151
> 	Type: Central Processor
> 	Family: Core i5
> 	Manufacturer: Intel(R) Corporation
> 	Version: Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz  
> --8<---------------cut here---------------end--------------->8---
> 
> I have these installed -
> 
> ╭────
> │xserver-xorg-video-intel:
> │  Installed: 2:2.99.917+git20161206-1
> │  Candidate: 2:2.99.917+git20161206-1
> │
> │xserver-xorg-video-nouveau:
> │  Installed: 1:1.0.13-3
> │  Candidate: 1:1.0.13-3
> │
> │libdrm-nouveau2:
> │  Installed: 2.4.74-1
> │  Candidate: 2.4.74-1
> ╰────
> 
> When I boot it complains of missing firmware, and I think that's what
> logwatch is showing. So what do I need to install to get it working
> nicely please?
> 
> The comment about SDD1 is resolved as I've already fscked the drive.
> 
> Thanks
> Sharon.
> 

Hi,

try to install :

firmware-linux
firmware-misc-nonfree
firmware-realtek
intel-microcode

HTH

Kind regards
Georgi