Web lists-archives.com

Re: Possibly erroneous "device not present" message during boot




On Sat 15 Apr 2017 at 19:57:32 (+0100), Brian wrote:
> On Sat 15 Apr 2017 at 13:08:30 -0500, Richard Owlett wrote:
> 
> > On 04/15/2017 12:24 PM, Brian wrote:
> > >
> > >Did you overlook this question? You have said your machine does not
> > >offer booting from an SD card. Your answer will be interesting.
> > 
> > Thought I'd answered it elsewhere.
> 
> Nope. There has been no mention of booting *directly* *from* the SD card
> until this subthread.
> 
> > It's on the menu that exists due to the grub on MBR of /dev/sda .
> 
> So - the card is in its slot on your machine. You do 'update-grub'.
> There is now an entry in GRUB's menu. That is fine. This is what you are
> booting from? Your grub.cfg looks similar to what you posted before?
> 
> If GRUB has been installed to the MBR of the SD card it has absolutely
> no bearing on the existence of the entry in GRUB's menu. It may as well
> not be there when GRUB on the MBR of /dev/sda constructs its grub.cfg.
> 
> > There is an fschk error of some sort that flies by too fast.
> > Otherwise, runs from SD card.
> 
> I like "simple"; I'm lost.

One can avoid all this messing about with Grub by just copying a
netinst ISO onto the SD card instead of a USB stick.

But then you need, as I've pointed out just now, to insert the
SD card into the slot _before_ booting, _and_ entering the CMOS
Setup Menu to make sure the device has highest booting priority.
(This is irrespective of how you wrote the SD card.)

Cheers,
David.