Web lists-archives.com

Re: Matrox G550 mga driver hangs system




Tony Stoneley composed on 2017-03-29 20:28 (UTC+0100):

Felix Miata suggested
https://lists.debian.org/debian-user/2017/03/msg00895.html

Thanks, Felix, but I had already seen that and tried it, to no great
effect. I should have said so. Except that I see the log I filed
doesn't say so. Here is (part of) one that does, and fails similarly-

[  6651.505] X Protocol Version 11, Revision 0
[  6651.505] Build Operating System: Linux 3.16.0-4-amd64 i686 Debian
[  6651.505] Current Operating System: Linux tresco 4.9.0-2-686-pae #1
SMP Debian 4.9.13-1 (2017-02-27) i686 [  6651.505] Kernel command line:
BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.9.0-2-686-pae
root=UUID=920046b5-b826-4c18-85a7-c986f9c15dfd ro quiet iomem=relaxed
[  6651.505] Build Date: 03 March 2017  03:15:35PM [  6651.506]
xorg-server 2:1.19.2-1 (https://www.debian.org/support)
 ...
[  6659.399] (EE)
[  6659.399] (EE) Backtrace:

Apologies. Problem remains, however.

Did you try other things suggested in that thread or the openSUSE bug referenced there
https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1004453 ?
e.g. disabling framebuffer?

Note in that bug I declared the problem solved using the 4.10 kernel, but 4.9 works too.

Which is yours PCIe, or AGP?

Which WM/DE(s) is/are you trying to use?

Can you see any other clues than Xorg.0.log shows by running
'journalctl -b -1'?
--
"The wise are known for their understanding, and pleasant
words are persuasive." Proverbs 16:21 (New Living Translation)

 Team OS/2 ** Reg. Linux User #211409 ** a11y rocks!

Felix Miata  ***  http://fm.no-ip.com/