Web lists-archives.com

Re: MTI camera and Hauppauge PVR-150 framegrabber.




*	From: peter@xxxxxxxxxxx<
*	Date: Fri, 10 Mar 2017 07:38:25 -0800
> Unless a new idea surfaces this morning, I'll buy another card in the 
> afternoon and find whether the display is different with that.

Same window content from a 2nd Hauppauge card and I replaced the first 
card.

The device file dialogues to open the stream aren't reasonable. The 
default device in VLC is /dev/dvb/video0 but /dev/dvb doesn't exist.  
It must be a default compiled in or from a configuration file.
  
VLC and Test Bench show /dev/v4l/by-path/ as empty whereas it contains 
four files.  In a terminal, copied "pci-0000:02:0d0-video-index1" to 
the clipboard, selected /dev/v4l/by-path/ in the dialogue and pasted 
the file name "pci-00 ...".  The "Open" button was inactive but 
"Enter" opened the device.  Test Bench then gave a plausible image 
from the camera.  One problem solved.  

Didn't get the media selection in VLC to work yet but the effort with 
Test Bench should help.  I left it there and will resume next week.  
When we have a reasonable image from the microscope, will post another 
report.

Any ideas about the faulty device dialogue.  A dependancy not 
respected?

Thanks again,          ... Peter E. 
-- 

123456789 123456789 123456789 123456789 123456789 123456789 123456789
Tel: +1 360 639 0202                      Pender Is.: +1 250 629 3757
http://easthope.ca/Peter.html              Bcc: peter at easthope. ca