Web lists-archives.com

Re: No sound




Am Dienstag, 28. Februar 2017, 15:27:46 CET schrieb Rodolfo Medina:
Hi Rodolfo, 

I am not sure, but it looks like you need pulseaudio for sound. Did you 
install the pulseaudio package?

Pulseaudio is the next generation audiodriver and uses alsa as well.

Hope it helps. Good luck!

Hans
> Please help with no sound issue.  I installed the following packages:
> 
>  alsa-oss alsa-tools alsa-tools-gui alsa-utils alsamixergui
> gstreamer1.0-alsa libalsaplayer0 libasound2 libasound2-data libasound2-dev
> libasound2-plugins libsox-fmt-alsa python-alsaaudio
> 
> , then ran alsamixer and unmuted all volumes, but still:
> 
> $ mplayer *
> MPlayer 1.3.0 (Debian), built with gcc-6.2.1 (C) 2000-2016 MPlayer Team
> do_connect: could not connect to socket
> connect: No such file or directory
> Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote
> control.
> 
> Playing 21-apr-2011.flv.
> libavformat version 57.56.101 (external)
> Mismatching header version 57.56.100
> libavformat file format detected.
> [mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 @ 0x7f4b77ce5d00]Protocol name not provided, cannot
> determine if input is local or a network protocol, buffers and access
> patterns cannot be configured optimally without knowing the protocol [lavf]
> stream 0: video (h264), -vid 0
> [lavf] stream 1: audio (aac), -aid 0, -alang und
> VIDEO:  [H264]  400x300  24bpp  30.000 fps  512.0 kbps (62.5 kbyte/s)
> ==========================================================================
> Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
> libavcodec version 57.64.101 (external)
> Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
> ==========================================================================
> Clip info:
>  major_brand: FACE
>  minor_version: 1337
>  compatible_brands: isomavc1FACE
>  creation_time: 2011-04-21T22:58:18.000000Z
> Load subtitles in ./
> ==========================================================================
> Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
> AUDIO: 22050 Hz, 1 ch, floatle, 36.8 kbit/5.21% (ratio: 4596->88200)
> Selected audio codec: [ffaac] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
> ==========================================================================
> AO: [pulse] Init failed: Connection refused
> Failed to initialize audio driver 'pulse'
> [AO_ALSA] alsa-lib: pcm_hw.c:1602:(snd_pcm_hw_open) open '/dev/snd/pcmC0D0p'
> failed (-2): No such file or directory [AO_ALSA] alsa-lib:
> pcm_dmix.c:1052:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave [AO_ALSA] Playback
> open error: No such file or directory
> Failed to initialize audio driver 'alsa'
> [AO SDL] Samplerate: 22050Hz Channels: Mono Format floatle
> [AO SDL] using aalib audio driver.
> [AO SDL] Unsupported audio format: 0x1d.
> [AO SDL] Unable to open audio: No available audio device
> Failed to initialize audio driver 'sdl:aalib'
> Could not open/initialize audio device -> no sound.
> Audio: no sound
> Starting playback...
> Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
> VO: [vdpau] 400x300 => 400x300 Planar YV12
> V:   2.7   0/  0  9%  3%  0.0% 0 0
> 
> Exiting... (Quit)
> 
> 
> Thanks for any help,
> 
> Rodolfo