Web lists-archives.com

Re: KDE Konsole does not display the special characters




On 2018-08-02 08:49, Michel Dubois wrote:
> I went to install konsole KDE package on cygwin. I was surprised this
> terminal  is not managing well the accent or other special character and
> replace them by "?"
>  ~ > ls
> Desktop  Documents  GIT_workdir  Images  Mod��les  Musique  Public
> T��l��chargements  Vid��os
> ~ > locale
> LANG=fr_FR.UTF-8
> LC_CTYPE="fr_FR.UTF-8"
> LC_NUMERIC="fr_FR.UTF-8"
> LC_TIME="fr_FR.UTF-8"
> LC_COLLATE="fr_FR.UTF-8"
> LC_MONETARY="fr_FR.UTF-8"
> LC_MESSAGES="fr_FR.UTF-8"
> LC_ALL=
> ~ > env | grep LANG
> LANG=fr_FR.UTF-8
> LANGUAGE=
> On bash terminal of cygwin or QtTerminal  I don't have this problem
> May you help  ?

Web says - you should be able to set it with right-click/encoding/... then exit
and restart konsole; OR likely mismatch between one of:

$ cat .config/plasma-localerc
[Formats]
LANG=en_CA.UTF-8
LC_CTYPE="en_CA.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_CA.UTF-8"
LC_TIME="en_CA.UTF-8"
LC_COLLATE="en_CA.UTF-8"
LC_MONETARY="en_CA.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_CA.UTF-8"
useDetailed=true

[Translations]
LANGUAGE=en_CA:en_GB:en

OR

$ cat .kde/env/setlocale.sh
export LANG=en_CA.utf8
export LANGUAGE=en_CA:en_GB:en

and profile: change and restart KDE.

-- 
Take care. Thanks, Brian Inglis, Calgary, Alberta, Canada

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple