Web lists-archives.com

ERROR: There was a serious problem creating a privileged user.




Trying to configure ssh.

Followed guides found on the internet (pretty much all the same).

The problem comes when the script tries to create the user:


*** Query: Create new privileged user account 'HOST\cyg_server' (Cygwin name 'host+cyg_server')? (yes/no) yes
*** Info: Please enter a password for new user host+cyg_server. Please be sure
*** Info: that this password matches the password rules given on your system.
*** Info: Entering no password will exit the configuration.
*** Query: Please enter the password:
*** Query: Reenter:

*** Info: User 'host+cyg_server' has been created with password 'password'.
*** Info: If you change the password, please remember also to change the
*** Info: password for the installed services which use (or will soon use)
*** Info: the 'host+cyg_server' account.

passwd: unknown user host+cyg_server
*** Warning: Setting password expiry for user 'host+cyg_server' failed!
*** Warning: Please check that password never expires or set it ot your needs.
No user or group 'host+cyg_server known.
*** Warning: Assigning the appropriate privileges to user 'host+cyg_server' failed!
*** ERROR: There was a serious problem creating a privileged user.
*** Query: Do you want ot proceed anyway? (yes/no)


If I say no, then of course, the script stops. If I say yes:


*** Warning: Expected privileged user 'host+cyg_server' does not exist.
*** Warning: Defaulting to 'SYSTEM'

*** Info: The sshd service has been installed under the LocalSystem
*** Info: account (also known as SYSTEM). To start the service now, call
*** Info: `net start sshd' or `cygrunserv -S sshd'. Otherwise, it
*** Info: will start automatically after the next reboot.

*** Warning: Host configuration exited with 1 errors or warnings!
*** Warning: Make sure that all problems reported are fixed,
*** Warning: then re-run ssh-host-config.



Tried to search for this in the mailing list archives, and
have found similar problems (but no solutions):

http://sourceware.org/ml/cygwin/2017-01/msg00233.html

http://sourceware.org/ml/cygwin/2016-04/msg00212.html

http://sourceware.org/ml/cygwin/2016-01/msg00016.html

http://sourceware.org/ml/cygwin/2016-03/msg00586.html

Any idea what is going on?

Thanks.

Nuzhna

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple