Web lists-archives.com

Re: cygwin installation fails in Windows 10 when running with --quite-mode




Another update: the quite mode sometimes succeeds. I estimate that the
success rate is 30%. It rarely succeeds very first time.

The problem is definitely not new. See, for example,
https://github.com/boxcutter/windows/blob/master/floppy/cygwin.bat#L50
The batch start with rather encouraging "Force CYGWIN_ARCH to 32-bit -
64-bit seems to crash a lot"
Indeed 32 bits installer sometimes works.

On Mon, Dec 18, 2017 at 8:50 PM, Arkady <larytet@xxxxxxxxx> wrote:
> Reproduced again with Autounattend.xml
> My goal is to prepare a Windows machine with Cygwin installed. I am
> trying to script the process.
>
> I have the following section the Autounattend.xml file
>
>                 <SynchronousCommand wcm:action="add">
>                     <CommandLine>cmd.exe /c
> C:\Windows\Temp\setup-x86.exe -q -R C:\cygwin -l C:\Windows\Temp
> --packages "wget,zip,screen" -s
> http://cygwin.mirror.constant.com</CommandLine>
>                     <Description>Install Cygwin</Description>
>                     <Order>99</Order>
>                     <RequiresUserInput>true</RequiresUserInput>
>                 </SynchronousCommand>
>
>
> The whole file is
> https://github.com/larytet/auto-win/blob/master/autounattend/packer-floppy-win10/Autounattend.xml
>
> The installation fails with the same "setu-x86.exe has stopped
> working". I do not see output, but I bet that this is the same
> "Changing gid to
> Administrators" problem.
> I suspect that this is something related to running as an
> Administrator or System.
>
> I will greatly appreciate any tip.
>
>
> On Mon, Dec 18, 2017 at 7:41 PM, Arkady <larytet@xxxxxxxxx> wrote:
>> I tried again on the clean Windows VM
>>
>> setup-x86_64.exe -q -B -R C:\Users\user\Downloads -s
>> http://cygwin/mirror/constant.com
>>
>> After that I tried
>>
>>
>> setup-x86_64.exe -q -B -R C:\Users\user\Downloads -s
>> http://cygwin/mirror/constant.com -p wget,screen
>>
>> Both worked. Looks like my bad
>>
>> On Mon, Dec 18, 2017 at 7:27 PM, Arkady <larytet@xxxxxxxxx> wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I am trying to do:
>>>
>>> setup-x86_64.exe -q -p wget -v
>>>
>>> The installation fails with the last line "Changing gid to
>>> Administrators" and a small dialog box "setup-x86_64.exe" has stopped
>>> working A problem caused the program to stop working correctly..."
>>>
>>> I tried
>>> setup-x86_64.exe -q -p wget -v -B
>>> and
>>> setup-x86_64.exe -q -p wget -v -B -R C:\Windows\Temp
>>>
>>> The same result - the setup fails
>>> The interactive GUI installation works fine.
>>> The quite mode fails to install/update Cygwin on the machin where it
>>> is already installed.
>>>
>>>
>>> What am I missing?
>>>
>>> Thanks.

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple