Web lists-archives.com

Re: undefined reference to LAPACKE_***




Hi Csaba,
 so I am using a cmake and it is of the format:

set(LAPACK_LIB "/usr/lib/liblapack.so")
set(LAPACK_LIB "/usr/lib/liblapacke.so")
set(BLAS_LIB "/usr/lib/libblas.so") for my ubuntu system,

which I changed it to:

set(LAPACK_LIB "/usr/lib/liblapack.a")
set(BLAS_LIB "/usr/lib/libblas.a") for the cygwin.

If I set the set(LAPACK_LIB "/usr/lib/liblapacke.a") it complains that it doesn't exist, since as you also said this package doesn't exist in Cygwin. So in my code I am calling at some point functions like the LAPACKE_zlange and there is the issue. I guess I cannot use them in Cygwin, and I will have to change it to FORTRAN calls



On 11/18/2017 12:55 PM, Csaba Raduly wrote:
Hi Constantinos,

On Sat, Nov 18, 2017 at 5:24 PM, Constantinos Zekios wrote:
Hello everybody!

  I recently installed cygwin trying to compile my cpp code (it is build
under linux) under windows. I am using LAPACKE (the c wrapper to run all the
lapack libraries) in my code, but it seems that I am not able to install the
packages in cygwin. I have installed lapack, as well as blas. Does anybody
know how to install liblapacke.a, liblapacke.dll.a?

The errors that I am getting are of the form: undefined reference to
'LAPACKE_zlange'.
That sounds like the linker complaining about not finding a symbol,
*not* about a missing library file. If that's the case, installing
libraries will not help you. Just as well, because there's no Cygwin
package containing liblapacke.a :
https://cygwin.com/cgi-bin2/package-grep.cgi?grep=liblapacke&arch=x86_64
(Found 0 matches for liblapacke)

What was the linker invocation (command line) that generated the error message?

Csaba



--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple