Web lists-archives.com

fstab /tmp usertemp error after Windows Update




Hello -

After a recent Windows Update (and reboot) the following fstab entry we used directly from the Cygwin documentation (https://cygwin.com/cygwin-ug-net/using.html) is no longer working.  After digging a little deeper, it appears to be attempting to mount /tmp to a directory that doesn't exist on my local filesystem.  

I can of course create the directory in my temp folder, but that would defeat the purpose in our multi-user environment.  Since we're in a multi-user environment, our intention is for each user to seamlessly mount /tmp to their own temporary folder to prevent permissions issues.  I also updated the Cygwin binaries for good measure, and the issue still persists.

Examples of my fstab and output from "mount" are in-line below.  Note that the directory "/3" does not exist in my local temp folder - "C:/Users/Jeff/AppData/Local/Temp" does not exist in my local temp folder:

$ cat fstab
# /etc/fstab
#
#    This file is read once by the first process in a Cygwin process tree.
#    To pick up changes, restart all Cygwin processes.  For a description
#    see https://cygwin.com/cygwin-ug-net/using.html#mount-table

# This is default anyway:
none /cygdrive cygdrive binary,posix=0,user 0 0
none /tmp usertemp binary,posix=0 0 0

Jeff@CM /etc
$ mount
C:/Users/Jeff/AppData/Local/Temp/3 on /tmp type ntfs (binary,posix=0,usertemp)
C:/cygwin/bin on /usr/bin type ntfs (binary,auto)
C:/cygwin/lib on /usr/lib type ntfs (binary,auto)
C:/cygwin on / type ntfs (binary,auto)
C: on /cygdrive/c type ntfs (binary,posix=0,user,noumount,auto)
D: on /cygdrive/d type ntfs (binary,posix=0,user,noumount,auto)
E: on /cygdrive/e type ntfs (binary,posix=0,user,noumount,auto)


- Jeff


--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple