Web lists-archives.com

Re: git-2.12.3-1: Cannot push to a remote with a Windows network path URL




Thanks for the quick response :)

    $ git remote -vv
    origin  file:////network/path/to/git-repository (fetch)
    origin  file:////network/path/to/git-repository (push)

> Your URL is invalid.
> Try file://network/path/to/git-repository
    $ git remote add testing file://network/path/to/git-repository
    $ git remote -vv
    origin  file:////network/path/to/git-repository (fetch)
    origin  file:////network/path/to/git-repository (push)
    testing  file://network/path/to/git-repository (fetch)
    testing  file://network/path/to/git-repository (push)
    $ git fetch origin
    $ git fetch testing
    fatal: '/path/to/git-repository' does not appear to be a git repository
    fatal: Could not read from remote repository.

    Please make sure you have the correct access rights
    and the repository exists.

To be thorough:
    $ git remote set-url testing //network/path/to/git-repository
    $ git remote -vv
    origin  file:////network/path/to/git-repository (fetch)
    origin  file:////network/path/to/git-repository (push)
    testing  //network/path/to/git-repository (fetch)
    testing  //network/path/to/git-repository (push)
    $ git push testing test:master
    Counting objects: 3, done.
    Delta compression using up to 4 threads.
    Compressing objects: 100% (2/2), done.
    Writing objects: 100% (3/3), 276 bytes | 0 bytes/s, done.
    Total 3 (delta 1), reused 1 (delta 0)
    remote: error: object directory
/network/path/to/git-repository/objects does not exist; check
.git/objects/info/alternates.
    remote: fatal: unresolved deltas left after unpacking
    error: remote unpack failed: unpack-objects abnormal exit
    To //network/path/to/git-repository
     ! [remote rejected]   test -> master (unpacker error)
    error: failed to push some refs to '//network/path/to/git-repository'
Fetching works with both "origin" and "testing" remotes. Pushing does not.

To be even more thorough:
    $ cd ~/Temp
    $ git clone file:////network/path/to/git-repository
    Cloning into 'git-repository'...
    remote: Counting objects: 53426, done.
    remote: Compressing objects: 100% (10982/10982), done.
    remote: Total 53426 (delta 32970), reused 53361 (delta 32921)
    Receiving objects: 100% (53426/53426), 33.85 MiB | 8.15 MiB/s, done.
    Resolving deltas: 100% (32970/32970), done.
    Checking out files: 100% (2240/2240), done.
    $ rm -rf git-repository
    $ git clone file://network/path/to/git-repository
    Cloning into 'emf'...
    fatal: '/path/to/git-repository' does not appear to be a git repository
    fatal: Could not read from remote repository.

    Please make sure you have the correct access rights
    and the repository exists.

So cloning works with the "file:////..." URL.

On Fri, Jun 23, 2017 at 2:29 AM, Andrey Repin <anrdaemon@xxxxxxxxx> wrote:
> Greetings, Jonathan Chan!
>
>> After updating to git-2.12.3-1, I have been unable to push to a remote
>> with a Windows network path URL:
>>     $ git push origin
>>     Counting objects: 3, done.
>>     Delta compression using up to 4 threads.
>>     Compressing objects: 100% (2/2), done.
>>     Writing objects: 100% (3/3), 273 bytes | 0 bytes/s, done.
>>     Total 3 (delta 1), reused 1 (delta 0)
>>     remote: error: object directory
>> /network/path/to/git-repository/objects does not exist; check
>> .git/objects/info/alternates.
>>     remote: fatal: unresolved deltas left after unpacking
>>     error: remote unpack failed: unpack-objects abnormal exit
>>     To file:////network/path/to/git-repository
>>       ! [remote rejected]   master -> master (unpacker error)
>>     error: failed to push some refs to
>> 'file:////network/path/to/git-repository'
>
> Your URL is invalid.
> Try file://network/path/to/git-repository
>
>> Notes:
>> - Fetching works
>> - Pushing works if I use EGit (in Eclipse)
>> - Pushing works if I change the remote URL to use a drive mapped to
>> the network path
>
>> Additional searching turned up Issue #979 on git-for-windows:
>>     https://github.com/git-for-windows/git/issues/979
>
>> Issue #979 appears to have been fixed in git and included in
>> 2.11.1..2.13.1 releases:
>>     https://github.com/git/git/commit/7814fbe3f1e7cea1a675408df7b5dd1f5be731cc
>
>> I did not encounter this behavior prior to git-2.12.2-1. This is for x86_64.
>
>
> --
> With best regards,
> Andrey Repin
> Friday, June 23, 2017 12:28:54
>
> Sorry for my terrible english...
>

--
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
FAQ:                   http://cygwin.com/faq/
Documentation:         http://cygwin.com/docs.html
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple